Home / Referenties / COFELY / RD4

COFELY / RD4

COFELY-GdfSuezrd4 kringloop logo

 

 

 

 

COFELY heeft Euro Drone Inspections gevraagd om dit gehele RD4 energiesysteem mooi in beeld te brengen. Afgesproken is dat COFELY eerst de beelden aan RD4 voorlegt en vervolgens zullen wij deze beelden ook hier tonen.

COFELY VERZORGT EEN TWEEDE ZONNE-ENERGIESYSTEEM VOOR RD4

20 april 15 2015

Vorig jaar werd op de Reinigingsdienst Rd4-locatie in Heerlen een unieke zonne-energiecentrale officieel geopend. Met 1.012 zonnepanelen werd het Limburgs grootste zonne-energiecentrale. Technisch dienstverlener Cofely heeft een aanvullende aanbesteding gewonnen voor een tweede zonne-energiesysteem met 672 zonnepanelen. In totaal leveren deze een reductie van 257.500 ton CO₂ op per jaar. Ook voor dit contract verzorgt Cofely 15 jaar onderhoud en beheer van de installaties.

Wil Sijstermans, Directeur Rd4: “door de ingebruikname van een 2de zonne-energiesysteem zijn we als Rd4 in staat om jaarlijks ruim 431.4 KWP (kilowattpiek) op te wekken uit de meest duurzame energiebron die er bestaat, de zon”. Deze lokaal geproduceerde hernieuwbare energie draagt bij aan de doelen zoals uiteengezet in het ambitiedocument ‘PALET’. PALET staat voor Parkstad Limburg Energie Transitie, het ambitiedocument waarin het parkstadbestuur tot 2040 haar visie heeft uiteengezet voor de toekomstige energievoorziening in de regio. “Als maatschappelijke onderneming zijn we er trots op om met ons energie-initiatief, een concrete bijdrage te kunnen leveren aan deze strategie voor een meer duurzame toekomst”. Eduard van Emmerik, Hoofd Facilitaire Dienst, vult aan: “om het verbruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk te beperken, is het verduurzamen van de eigen energiebehoefte een belangrijk aandachtspunt, we blijven denken in oplossingen”.
Voor Ruud Vleugels, Commercieel Directeur Cofely Zuidoost speelt Cofely, als onderdeel van GDF SUEZ, één van de grootste energiebedrijven ter wereld, een leidende rol in de energietransitie. “We richten ons op die markten waar veel vraag is naar technologie- en proceskennis, met een focus op onder andere Energy Efficiency en Automation”. Efficiënt gebruik van onze natuurlijke energiebronnen en het toepasbaar maken van alternatieve energiebronnen wordt steeds belangrijker. Cofely heeft de technologische kennis in huis om klanten zoals Rd4 te helpen haar energieverbruik in hun processen of omgeving te reduceren. “Naast de 1012 zonnepanelen die in 2014 door Cofely geïnstalleerd zijn, heeft Cofely ook in 2015 een passende oplossing gerealiseerd, een tweede zonne- energiesysteem met een mooi resultaat: de totale C0₂ reductie voor Rd4 bedraagt 35% over het totale verbruik van Rd4”.

Please Share !
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Top