Euro Drone Inspections

Remote sensing data capture

situaties nauwkeurig in kaart
Euro Drone Inspections

Remote sensing data capture

Eurodrone Inspections kan met een drone naast een gedetailleerd ruimtelijk overzicht geven, ook topografische, agrarische en bouwkundige situaties nauwkeurig in kaart brengen. Verschillende soorten meetapparatuur kunnen onder een drone worden gehangen, waarmee vanuit de lucht, metingen op de grond uitgevoerd worden.

Actieve en passieve afstandsmeting

Bij Remote Sensing (meten vanaf afstand) zijn er twee vormen van meting: actieve en passieve afstandsmetingen. Een actieve afstandsmeting gebeurt met een laser. De meest bekende variant is LiDAR waarmee vegetatie nauwkeurig in kaart kan worden gebracht (vegetatiekartering) of boomhoogtes kunnen worden bepaald. Daarnaast wordt het ook ingezet om luchtvervuiling te meten of 3D puntenwolken te genereren als basis voor een 3D ontwerp.

Passieve meting gebeurt met sensoren die straling meten die door objecten worden uitgestraald, zoals de reflectie van zonlicht. Onder passieve sensoren vallen verschillende soorten radiometers en spectrometers. Een voorbeeld van een passieve sensor is een warmtebeeldcamera die gebruik maakt van infraroodstraling. Hiermee kunnen warmtelekken worden opgespoord als industriële toepassing.

Toepassing

Met de inzet van de juiste meetapparatuur kan zo verschillende soorten data vanuit de lucht worden verzameld voor analyses, onderzoek en rapportage:

  • Infraroodbeelden
  • Gasdetectie
  • Thermische beelden
  • Multispectraal beelden
  • Hoge resolutie RGB beelden voor fotogrammetrie en creatie van Pointclouds en Orthomosaicen (Ortho-photos)

Euro Drone Inspections werkt graag actief mee bij uw project of onderzoek en adviseert u graag in de beste aanpak.

Remote sensing data capture

Benieuwd naar een van de vele mogelijkheden?