Euro Drone Inspections

Drone mapping

van foto's naar werkbare bestanden
Euro Drone Inspections

Drone mapping

Drone beelden inzetten voor het in kaart brengen van grote oppervlakten. Honderden foto’s maken van de locatie en deze vervolgens verwerken tot werkbare bestanden.

Grote oppervlakten in kaart

Bij het uitvoeren drone mapping vluchten worden grotere oppervlakten op de grond met verschillende banen in kaart gebracht. Er wordt in meerdere richtingen gevlogen om te zorgen dat van alle kanten voldoende data wordt ingewonnen. Tijdens de vlucht worden er honderden foto’s van de locatie gemaakt om deze vervolgens te verwerken tot werkbare CAD bestanden, 2D en 3D digitale terrein modellen (DTM), volumemetingen, 3D puntenwolken, Orthomosaic of orthophotos. Het maken van de foto’s gebeurd met zeer hoge nauwkeurig door middel van GPS/RTK positionering van de drone en middels eventuele ondersteuning van landmeting op de grond.

Toepassing

De bestanden geven zeer nauwkeurig de ‘As-is’ situatie weer en worden vervolgens gebruikt in een 3D ontwerp proces, voortgang rapportage, constructie planning of bv voor GIS toepassingen. Denk hierbij aan kadastrale kaarten of stadsontwikkeling.

Speciale software is in staat om vanuit de orthophotos kenmerken als stoepranden, borden, wegmarkeringen, bomen, daken etc te extraheren.

Samenwerking

Indien gewenst kunnen wij, in samenwerking met Smart AIS, voor u in combinatie een statische 3D laserscanning op de grond inzetten. Zodoende ontstaat er een complete 3D opname van zowel buiten als binnen. Op deze wijze kunnen wij altijd een optimale volledigheid van data aanleveren.

Drone mapping

Benieuwd naar een van de vele mogelijkheden?